lovastábor és fedett lovarda
gyerekeknek és felnőtteknek
szórakozás, kikapcsolódás

Magunkról

Lajosmizse felől a Ceglédi úton haladva a „Mizsei lovastanya” tábla jelzi, hogy közeledtek úticélotok felé. A párszáz méteres aszfaltos út megtétele után a második kovácsoltvas kapu mögött feltárul egy másik világ. Közel ötven hektáros területen elterülő, családias hangulatú tanya vár benneteket. Már az első pillanatban kutyák köszöntenek, és ahogy egyre beljebb haladtok, körbevesz benneteket a csend, a zöld friss illata, és a szabadon élő állatok – lovak, kutyák, macskák, csüngőhasú malacok, törpe pónik, csacsik és Pizsi, a bárány – nyugodt hangulata.

 

 

A Dunakanyarból költöztünk ide, elsődlegesen ugyan baromfineveléssel és pályázatírással foglalkozunk, de a lovastanya gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennünk. Már az Alföldre költözésünk előtt is tartottunk lovakat, de a tanyán megindult fejlesztések és építkezések egyre kevesebb időt engedtek a velük való foglalkozásra és a lovaglásra. Mindeközben a sok idelátogató barát és ismerős egyre inkább megerősített minket abban, hogy építsünk egy panziót. Azóta az álom valósággá vált, és az istálló felett kialakított három szoba (négyágyas, pótágyazható) fürdőszobával és konyhahasználattal várja nem csak a lovaglást megismerő, hanem a csupán pihenni vágyó vendégeket is. Az itt eltöltött idő a tanyán lévő fürdő-, és horgásztó, valamint az aerobic terem használatához, a környékbeli kerékpározáshoz és fürdőzéshez, lovaskocsikázáshoz, illetve a helyi éttermek, gasztronómiai érdekességek megismeréséhez is lehetőséget nyújtanak.

A Mizsei lovastanyán nyáron – a weboldalon feltüntetett időpontokban – kezdetét veszik a gyermek és felnőtt táborok, amelyekre email-ben, illetve telefonon lehet előzetesen bejelentkezni (bővebben a programok menüpont alatt).

Lovastanyánkat azoknak ajánljuk, akik a technika vívmányait kizárva (azaz televízió, számítógép, telefon nélkül) szeretnének pihenni. Természetesen ezek az eszközök is rendelkezésre állnak, amennyiben szükség lenne rájuk.

Vendégeink rendelkezésére áll egy1250 m2.-es fedeles lovarda, hozzátartozó öltöző és klubhelyiséggel.

2014.04.hónapban a 104/2013.(XI.14.) VM rendelet turisztikai tevéeknységek ösztönzése a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013.-ban nyújtandó támogatási jogcímben,

( 6.355.01.01.) egy 70x50 kültéri lovagló pályát nyert vállalkozásunk, mely kivitelezés 2014.őszére befejeződik.

 

 

Terveink között szerepelő  tíz bokszos istálló építése és egy luxus családi apartman is elkészült 2016.-ban. Majd 2018.-ban további hat bokszos istállóval és lójártatóval bővül szolgáltatásunk. Fejlesztéssel azonban ezt követően nem szeretnénk tovább foglalkozni, hogy megtarthassuk célunkat: a „családiasság” varázsát.

Lévai Csilla és Tardi Tamás